Bli scout i Åmål

Scouting är ett sätt att uppleva naturen på. Ett sätt för dig och dina kompisar att lära sig nya saker. Ett sätt att lära känna nya kompisar och ha kul tillsammans.

Att vara scout är så mycket mer än att kunna knopar och att lära sig om naturen. Tillsammans med de i din patrull får du öva på att leda dig själv och andra. Det bästa med scouterna är att det alltid finns något att göra. Vid scoutmötena får du lära dig nya sätt att ha kul på både i naturen och på andra ställen.

Vad gör man på ett scoutmöte?

Alla möten är olika. Ibland så lär vi oss elda, ibland har vi lägerbål och sjunger så hela skogen hör oss och andra gånger lagar vi mat och äter tillsammans. På sommaren ger vi oss ut på vattnet och seglar och på vintern har vi pulkarace. Framför allt så har alla kul tillsammans samtidigt som vi lär oss användbara tekniker baserade på hur man vistas, har det bra och tar hand om naturen.

Naturligtvis är vistelse i skog, mark och sjö en stor del av vår verksamhet. Möjligheterna till spänning och äventyr är oändliga när man är ute. Äventyr kan för de minsta vara den första dagsutflykten till scoutstugan där man gör upp en stor lägereld. För de lite större scouterna kan det vara den första egna hajken där det kan bli både vandring, segling och paddling.

Till vår hjälp har vi:

Scoutstugan i Örnässkogen, 2 Monark segelbåtar, 4 Optimistjollar, 1 styrpulpetbåt, 5 kanoter, hamnlokal vid inre hamnen där vi förvarar båtar & utrustning.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vill du prova på att vara scout?

Scouterna i Åmåls Scoutkår träffas vanligtvis utanför Volvo kl. 18 på onsdagar och går tillsammans till vår underbara scoutstuga i Örnässkogen. Kolla gärna terminsprogrammet för att se vad vi gör och vart vi är nästa onsdag!

Bosse Öberg och Matts Jansson är ledare för scouterna. Du kan ringa Bosse på 0730 606 555 eller skicka ett e-mejl till bosse.oberg@telia.com om du vill vara med och testa scouting ett möte eller om du har några andra frågor.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger