Om kåren

Vår Scoutkår

Vi gör unga redo för livet, genom att arbeta i små grupper, patruller, där alla får synas och vara delaktiga.

I patrullerna lär sig scouterna att samarbeta, leda andra och att visa hänsyn.

Vi lär oss genom att göra och våga misslyckas och prova igen.

Vi försöker vara utomhus så mycket som möjligt.

Naturen erbjuder fantastiska upplevelser och skapar utmaningar för patrullens samarbetsförmåga.

Åmåls scoutkår bedriver kombinerad land och sjöverksamhet.

Frilufts, lägerliv, segling och hajker blandas med undervisning, lägerbål, lekar, sång och praktiskt arbete.

Naturligtvis är vistelse i skog, mark och sjö en stor del av vår verksamhet.

Möjligheterna till spänning och äventyr är oändliga när man är ute.

Äventyr kan för de minsta vara den första dagsutflykten till scoutstugan där man gör upp en stor lägereld.

För de lite större scouterna kan det vara den första egna hajken där det kan bli både bergsklättring, forsfärd, segling och paddling.

Till vår hjälp har vi:

Scoutstugan i Örnässkogen, Tillgång till torp på Storön i Tössebäckens skärgård, Örnön i övre Kalven med litet blockhus,3 C55 segelbåtar, 1 Monark segelbåt, 4 Optimistjollar, 1 styrpulpetbåt, 5 kanoter samt hamnlokal vid Norra hamnen där vi förvarar båtar & utrustning.